fbpx

Vy-navigering

Evenemang vynavigering

Idag

Retreat: Inre ro

Väddö (Norrtälje)

Buddha sade att den verkliga källan till lycka är inre ro. På denna retreat ska vi utforska sanningen i detta påstående utifrån vår egen erfarenhet genom meditation. Kombinationen av meditation, […]

Evenemangs-serie Meditation för alla

Meditation för alla

På centret & online

Hitta lugnet i hjärtat av Stockholm med en avslappnande vägledd meditation. Om du vill kan du stanna kvar efteråt och fika med andra likasinnade i vårt café. Våra söndagsmeditationer är […]

Evenemangs-serie Dakini Yoga

Dakini Yoga

På centret & online

Den medellånga böneritualen för att nå andliga uppnåenden i självgenerering som Vajrayogini – den kvinnliga upplysta gudomen inom Högsta yoga tantra som är manifestationen av alla Buddhors visdom.

Evenemangs-serie Lunchmeditation

Lunchmeditation

På centret & online

Dessa vägledda lunchmeditationer består av en meditation och en kort undervisning om hur vi kan bevara ett lugnt och rofyllt sinne. Ta en paus mitt på dagen för att återhämta ditt fokus, hitta tillbaka till din inre ro och förnya din positiva avsikt.

Evenemangs-serie Önskeuppfyllande juvelen

Hjärtjuvelen

På centret & online

Denna sadhana är en särskild utövning för att utveckla medkänsla, visdom och styrka genom att förlita oss på visdomsbuddhan Je Tsongkhapa. Det är även en utövning som hjälper oss att […]

Evenemangs-serie Lär dig meditera

Lär dig meditera

På centret & online

Våra tisdagkvällar är perfekta för nybörjare. Här får du möjlighet att lära dig grunderna i meditation. Upptäck hur du kan lugna ner ditt sinne, släppa stress och oro samt utveckla en djup känsla av inre ro och och välmående genom enkla vägledda andningsmeditationer. Varje pass består även av undervisning och möjlighet att ställa frågor.

Befriande bönen-Källan till lycka och godhet

På centret & online

Den befriande bönen är en speciell utövning som Kadampabuddhister över hela världen ägnar sig åt dagligen. Syftet med denna bön är att hjälpa oss att utveckla en koppling till, och tro på Buddha. 

Om vi har en stark tro på Buddha och hans läror kommer det att medföra en stark önskan att utöva dem.  Genom att omsätta dem i praktiken kommer vi gradvis att få en personlig och direkt upplevelse av hur dessa läror skyddar oss från lidande och ger upphov till en djupare lycka. Eftersom vi bara kommer att utöva om vi har en önskan att göra det, och vi bara kommer att ha en önskan om att utöva om vi tror på Buddha, kan vi förstå att tro är roten på den andliga vägen och oumbärligt för den som vill nå djupa insikter i meditation. 

På denna kurs kommer vi att få en förklaring av Den befriande bönen och kontemplera och meditera på de olika verserna. 

Förfrågan

Studieprogram