fbpx

Om oss

Centret

Kadampa Meditationscenter är en fridfull oas mitt i centrala Stockholm. Vi erbjuder olika meditationspass, evenemang, retreat och studieprogram i meditation och buddhism för att hjälpa människor att finna äkta lycka och frihet från problem. Kom gärna förbi och titta runt i vår bokhandel eller ta en kaffe i vår café. Alla är välkomna.

En växande gemenskap

Ideell förening

Kadampa Meditationscenter drivs som en ideell förening vars syfte är att främja meditation och buddhism. Vi vill att alla ska få uppleva varaktig inre ro och frihet från lidande. Centret är grundat av den buddhistiske meditationsmästaren Vördnadsvärde Geshe Kelsang Gyatso Rinpoche och drivs av volontärer och ett fåtal anställda.

”Centret är en perfekt plats för meditation och idealisk för alla som söker lugn och förnyelse.”

— Anna

Gen Kelsang Jangdom

Våra lärare

Gen Kelsang Jangdom är huvudlärare på Kadampa Meditationscenter. Han ordinerades till buddhistisk munk 2010 och har utövat buddhism och meditation sedan 2003.

Han kommer från England men har länge arbetat för och stöttat de nordiska centren och har undervisat i Sverige sedan 2015.

Gen Jangdom är uppskattad för sin visdom och inspirerande undervisning som på ett praktiskt och lättsamt sätt förmedlar innebörden i Buddhas djupa läror.

På centret

Andra lärare

Kelsang Nyima

 

Kelsang Nyima är en svensk buddhistisk munk som har utövat buddhism och meditation i många år. 2020 slutförde han en utbildning på Manjushri Kadampa Meditation Centre i England för att bli en kvalificerad lärare inom Kadampa buddhism.

I sin undervisning delar Nyima sin stora entusiasm för fördelarna med meditation. Han ger många praktiska insikter i hur man integrerar buddhistisk filosofi i det dagliga livet för att känna ett större lugn, minska inre stress och uppleva en djupare mening i livet.

William

William har studerat och praktiserat buddhism i mer än 20 år. Som lärare är han tydlig och inspirerande och har en djup förståelse för buddhismen. Genom egen erfarenhet vet han hur man integrerar Buddhas uråldriga visdom med vårt moderna stressiga vardagsliv. William har varit en hängiven volontär på Kadampa Meditationscenter Stockholm ända sedan starten 2007 och vid sidan av sitt heltidsjobb är han administrativt ansvarig på centret. Han leder också meditationskurser på centret både för barn och vuxna.

Annika

Annika har studerat och praktiserat Kadampabuddhism här på centeret i många år. Hon har funnit mycket inspiration och praktisk nytta av sin meditationsträning i sitt mycket aktiva dagliga liv. Hon studerar på centrets lärarutbildningsprogram och hjälper till bl.a. som styrelsemedlem.

Lisa

Lisa har mediterat i många år. Hon har deltagit i flera retreater årligen, bl.a. på Gullnäsgårdens kursgård i Strömstad sedan 2011 som hon också hjälpt att samordna.  Hon har även genomfört ett en-månads tyst meditationsretreat och hon har en stark önskan att dela med sig de praktiska fördelarna med meditation med andra.  Lisa har mycket erfarenhet med att integrera meditation och lugna, positiva förhållningssätt i sin vardag som sjukgymnast, kursgårdsansvarig och med sin familj med fyra barn.

Claes

Claes har mediterat länge och går på centrets lärarutbildningsprogram. Han har stor tilltro till meditationenens transformerande kraft och leder många av våra morgonmeditationer. Claes är också ofta kursvärd på våra kvällsklasser och helgkurser, så du kommer snart att träffa honom.

Johanna

Johanna har studerat och utövat Kadampabuddhismen i många år. Meditationsträningen har gett henne mycket inspiration och praktisk nytta i sitt fullspäckade liv. Hon studerar på centrets lärarutbildningsprogram och hjälper till på centret som lärare.

Förfrågan

Studieprogram