fbpx

drop-in varje vecka

Veckopass

Utforska hur meditation och buddhism kan öka din inre ro och lycka, förbättra dina relationer samt lösa dina vardagliga problem. Våra veckopass passar alla. Du kan delta på plats och medlemmar kan även vara med online.

Hitta lycka inifrån

Våra veckopass består av undervisning, vägledda meditationer samt möjlighet att ställa frågor. Oavsett om du bara vill slappna av och njuta av en meditation eller lära dig mer om buddhismen så har vi något för dig.

Morgonmeditation

För många är morgonen den bästa tiden för att meditera eftersom sinnet är mer klart och fokuserat då. Våra dagliga morgonmeditationer är en perfekt möjlighet att börja dagen med en god avsikt. Ta en halvtimme för att hitta din inre ro och börja dagen på ett lugnt och positivt sätt.

Lamrimmeditation

För den som vill få erfarenhet av hela den buddhistiska andliga vägen är våra vägledda lamrimmeditationer ett utmärkt alternativ till de andra morgonmeditationerna som fokuserar mer på enklare meditationer såsom att följa andningen. 

Mer information kommer snart. 

Lunchmeditation

Dessa vägledda lunchmeditationer består av en meditation och en kort undervisning om hur vi kan bevara ett lugnt och rofyllt sinne. Ta en paus mitt på dagen för att återhämta ditt fokus, hitta tillbaka till din inre ro och förnya din positiva avsikt.

Lär dig meditera på Södermalm

Den här kursen är perfekt för dig som vill etablera en daglig meditationsutövning eller som bara vill prova på att meditera. Vi fokuserar på grundläggande meditationstekniker och tankesätt som kan hjälpa oss att bevara ett lugnt sinne i vardagen. 

Obs! Kursen hålls inte i våra lokaler i Vasastan utan på Södermalm.

Jessica undervisar denna kurs. Varje pass består av en inspirerande föreläsning och två rogivande vägledda meditationer.
 

Hur hittar jag dit?
Du tar dig in via Medborgarhusets huvudentrén. Ta den högra hissen eller trapphuset till plan 7. Där finns Sensus kontor och verksamhetslokaler. Vi försöker alltid ha en kursvärd som möter dig vid huvudentrén. 

Ett värdefullt samarbete
Denna kurs är i samarbete med Sensus Studieförbund som tillsammans med sina medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare skapar en mötesplats för kultur och bildning runt om i hela Sverige. Vi är oerhört tacksamma för detta samarbete!

Lär dig meditera

Våra tisdagkvällar är perfekta för nybörjare. Här får du möjlighet att lära dig grunderna i meditation. Upptäck hur du kan lugna ner ditt sinne, släppa stress och oro samt utveckla en djup känsla av inre ro och och välmående genom enkla vägledda andningsmeditationer. Varje pass består även av undervisning och möjlighet att ställa frågor.

William undervisar denna kurs. Varje pass består av en inspirerande föreläsning och två rogivande vägledda meditationer.

Buddhistisk meditation

Våra onsdagskvällar är en perfekt möjlighet för dig som har mediterat förut och vill fördjupa din meditationsutövning. Vi lär oss mer om buddhistisk meditation och livsfilosofi och hur det kan hjälpa oss att hantera livets utmaningar och hitta mer glädje i vardagen. 

Du behöver inte vara buddhist för att delta utan kursen är öppen för alla.

Pågående kurs baserar sig på boken Allomfattande medkänsla som finns tillgänglig både i vår bokbutik och online.

Buddhistisk meditation online

På våra torsdagkvällar, som endast erbjuds online, får vi praktisk erfarenhet av de olika stegen på den buddhistiska andliga vägen. Genom att meditera på dessa kommer vi förbättra våra goda egenskaper såsom kärlek, medkänsla och visdom tills vi så småningom når upplysningens högsta lycka.

Obs! Vi vill att alla i mötet har kameran på.

Pågående kurs baserar sig på boken The New Meditation Handbook som finns tillgänglig både i vår bokbutik och online. 

Undervisning och meditation varar i 1h och under de sista 15 minuterna är det diskussion om ämnet för de som vill och kan stanna kvar. 

Learn to Meditate (in English)

Do you wish to learn to meditate in english? Our Saturday classes provide a perfect opportunity to learn the basics of meditation and gain practical experience. By training in meditation we will become able to maintain a peaceful mind and a good heart.

These classes are taught by Peggy who has studied and practiced Kadampa buddhism in Singapore for many years.

 

Meditation för alla

Hitta lugnet i hjärtat av Stockholm med en avslappnande vägledd meditation. Stanna gärna kvar efteråt och fika med andra likasinnade i vårt fina café. Våra söndagsmeditationer är en möjlighet att testa meditation helt kostnadsfritt i en avslappnad och vänlig miljö.

Vad kan jag förvänta mig?

Frågor och svar

Våra veckoklasser passar både nybörjare och dem som har tidigare erfarenhet av meditation.

Våra pass på 30 minuter består av en kort introduktion och sedan en meditation på ca. 25 minuter. Våra pass som är 1 timme eller 1 t 15 består av två vägledda meditationer och en inspirerande föreläsning. 

Det gör ingenting om du missat de första gångerna eftersom varje pass är fristående. Alla är välkomna att delta som de vill och därför är det bara att komma när det passar.

Du kan boka i förväg online eller betala på plats med Swish eller kort (ej kontant) när du kommer.

För att delta online behöver du ha ett Kadampa Bas, Standard eller Plus medlemskap. Om du inte har det kan du skaffa det här.

Om du är medlem och vill vara med online ska du göra följande:

  1. Logga in på medlemssidan via sidomenyn eller på: https://meditationistockholm.se/medlemssidan/
  2. Klicka på knappen vid det veckopass eller den helgkurs som du vill delta på. 

Vi använder Zoom för alla våra online klasser. Om du upplever några tekniska problem så är det bara höra av sig så hjälper vi dig!

Nej. Du kan bara dyka upp. Vi har gott om med plats i våra rymliga lokaler. 

Ja. Du kan använda ditt friskvårdsbidrag mot en kurs eller ett medlemskap hos oss. Prata med din arbetsgivare eller beställ direkt genom Benify eller Actiway.

Du behöver inte ha några speciella kläder – kom som du är! Du väljer själv om du vill sitta på en stol, en meditationskudde eller pall på golvet.

Vid avbokning av morgon-, lunch-, kväll- eller helgkurs sker ingen återbetalning, dock kan kursavgiften fås innestående till annan kurs inom 6 månader från kursstart.

Ångerrätt gäller inte på våra kurser eller retreater.

Om du är under 20 år kan du delta gratis på alla veckopass och helgkurser på centret. Du behöver inte föranmäla dig utan det är bara att dyka upp. 

Retreat utanför centret och Middag & meditation ingår inte. 

Vill du gå djupare?

Kommande evenemang
Helgkurser & evenemang

Förfrågan

Studieprogram